Workshop “Reflectarea securităţii umane în studiile de pace”Centrul de la Sibiu pentru Studii de Pace a organizat sâmbătă, 26 noiembrie 2011, workshop-ul cu tema „Reflectarea securităţii umane în studiile de pace”. La dezbatere au participat, printre alţii, Prorectorul Academiei Forţelor Terestre, Directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Studii de Securitate, precum şi numeroase cadre didactice universitare din învăţământul superior sibian.

Participanţii au avut intervenţii oportune cu privire la actualitatea studiilor de pace, importanţa conceptului de securitate umană, oportunităţi ale globalizării pentru pacea şi securitatea umană sau rolul intelligence-ului pentru o bună avertizare timpurie. Cu toţii au căzut de acord asupra dificultăţii definirii păcii, în contextul actualului mediu internaţional de securitate.

În încheierea dezbaterilor, drd. Marius Pricopi, Preşedintele Centrului de la Sibiu pentru Studii de Pace, a acordat prima diplomă de onoare a asociaţiei d-nei prof. univ. dr. Doina Mureşan, Şef Secţie învăţământ militar din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui articol este autorizată, cu condiţia precizării sursei.
Autorul îşi asumă în totalitate responsabilitatea pentru conţinutul acestui articol.